2012. május 22., kedd

ÚJ TERMELŐ:
Háztól - házi(g) kenyér

 
Markos Tamás  Veresegyházán rozsliszttel, magokkal, élesztővel készített kenyeret süt otthonában hagyományos módon, sütőben sütve.
"Kenyereink adalékanyagoktól, tartósitószertől mentesen hagyományos módon, teljes kiőrlésű rozsliszt(30%-a) hozzáadásával készülnek.
Összetevők: búzaliszt, teljes kiörlésű rozsliszt, viz, élesztő, cukor, só
 Súly: 75dkg
Fajtái:
lenmagos-napraforgós
szezámmagos-napraforgós
olivabogyós


Élettani hatások:
Szezámmag
A szezámmag a magok királya. A magok királya, mert a leggazdagabb bizonyos ásványi anyagokban. Kalciumban például súlyarányosan gazdagabb, mint a tehéntej (hétszer annyi kalciumot tartalmaz) és vetekszik a tehénsajtok kalciumtartalmával, az olajos magvak közül pedig egyenesen kiemelkedik beltartalmi értékeivel.
Lenmag
A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat, amire a szervezetnek szüksége lehet. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot.
Napraforgómag
Bőséges olajtartalma is kiemeli az olajat adó növények közül. A napraforgó mag 47 százalék olajat tartalmaz, és annak 65 százaléka esszenciális olaj. Ásványi anyagokat, nyomelemeket is bőven találunk benne. Különösen  magas E-vitamin, telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt is becsülik.
Oliva bogyó
Régről ismerik gyógyhatását ennek a növénynek. A modern tudomány is igazolja, hogy csökkenti a szívinfarktus, magas vérnyomás, időskori elbutulás lehetőségeit a benne tartalmazott zsírsavak miatt. Ezen kívül a rákos megbetegedések megelőzésében is hatékony az oliva bogyó. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése