2012. március 31., szombat

A CSOMÁD-VERESEGYHÁZI VÁSÁRLÓI KOSÁRRÓL

Nagytestvéreink, a Natúr Kosár Érd, Fóti Kosár példáján felbuzdulva és biztatására elindítjuk Csomád, Veresegyház és környéke önkéntes bevásárló közösségét, a Veresi Kosarat, Csomád átvevőhellyel.
Ez egy önkéntes és önszerveződő bevásárló közösség.

Célunk, hogy tagjaink helybeli, környékbeli termékeket és terményeket tudjanak beszerezni, amennyiben pedig nincs helyi őstermelő, akkor messzebbről, de magyar terméket fogyaszthassanak. Ezzel azt szeretnénk elérni, hogy friss, magyar élelmiszer kerüljön az asztalunkra és a környékbeli őstermelőinket támogassuk, éltessük a helyi mezőgazdaságot, feldolgozóipart. Célunk, hogy bio minőségű, ellenőrzött beszállítóink legyenek. Bár Veresegyházon jól működő termelői piac van, meggyőződésünk, hogy van létjogosultsága ennek a vásárlási formának is.

Indulásképpen főleg partnerünk, a Fóti Kosár termelőitől rendelünk, de a termelői kört a közösség igényei szerint tudjuk majd változtatni.

A közösség számára a termékek elérhetőségét szeretnénk megkönnyíteni. Azért, hogy ne kelljen 10 felé elmennünk, mire mindent beszerzünk, összegyűjtjük heti, havi szinten a vásárlói igényeket és továbbítjuk a termelők felé, akik a hét egy adott napján egy helyre beszállítják az árut, ahonnan mindenki átveheti előre egyeztetett időpontban. Az átvevőhely a tervek szerint a Csomádi Közösségi Házban (régi iskola) kerül kialakításra.
A termelők és a vásárlók között  közvetlen a kapcsolat, a közösség csak az áru eljuttatását végzi önkéntes alapon, a termelői árat semmilyen felárral nem terheli.
A tagok aktívan részt vesznek a szervezésben, szállításban, szétosztásban, közösségként működve. Mivel saját érdekről van szó, így mindannyian beleadjuk a munkánkat, keressük az újabb termelőket, építjük a közösséget, ami alapvetően a bizalmon és a közös célon alapul.
Ha érdekel vásárlói csoportunk és csatlakoznál vevőként és/vagy ajánlanál termelőt, írj egy emailt a veresikosar@gmail.com címre.

Petrozsényi Klára
szervező

2 megjegyzés:

  1. Kedves Klára!
    Szeretném felvenni a kapcsolatot Önökkel. Kérek szépen elérhetőséget.
    Köszönettel:
    Gyulovicsné Ica
    +36305608147

    VálaszTörlés
  2. Kedves Klára, biozöldség, valódi tejből tejtermékek, ezekből feldolgozott élelmiszerek rendszeres vásárlói lennénk, idényélelmiszerek erdekelnek bennünket. Ha volna ezekből a biózöldségekböl készült főtt ételek megrendelhetőségére is lehetőség,azt is szívesen fogadnánkx.telefonszámom 06209831973. A gmailcímemet nem használomx. A jó: mdemcsak@ppkonferencia.hu. vá

    Várom a kapcsolatfelvételt és az információkat az együttműködésről. Údv Demcsák Mária

    VálaszTörlés