2012. március 31., szombat

TERMÉKEK, TERMELŐK - GYÜMÖLCSLÉ

ALMANEDŰ KFT



A Tóth család bio gyümölcstermesztéssel és feldolgozással foglalkozik, közel 20 hektár területen a gyümölcstermesztéséről híres Szabolcs megyei Hodász község mellett.  Ebből  a 20 hektárból 15 hektár alma, 4 hektár meggy és kisebb mennyiségben egyéb gyümölcs (körte, barack). E mellett kisebb mértékben zöldség és egyéb szántóföldi növények termesztésével is foglalkoznak. Az összes földterületük 2004-től az „AKG” Agrár- környezetgazdálkodási programban szerepel. A termelés államilag ellenőrzött formában történik nagy hangsúlyt fektetve a KÖRNYEZETVÉDELEMRE. Ma már a fő tevékenységük az alma és meggytermesztés, valamint a natúr almalé előállítás. A családtagok egy része távolabbra költözött, ők a családi termékek helyi képviseletét látják el, nálunk Tóthné Letkó Edina.
Almafajtáik igen változatos képet mutatnak, megtalálható ültetvényükön a Jonathan, Idared, Golden Delicious, Jonagold, Gála Must, Granny Smith, mint hagyományos fajták és  a Príma, Freedom, Florina, Remo, Rewena, Reglindis, Reanda, Relinda, mint rezisztens almafajták. A növényvédelemnél „zöld” kontakthatású növényvédelmet alkalmaznak, mely során a növénybe nem kerül vegyi anyag és a felhasznált anyagok elbomlanak. Emiatt érdemelték ki a bio minősítést a gyümölcslevekre.
Alma, alma-meggy és alma-körte gyümölcslevet gyártanak. Gyümölcsleveik gyártásakor nem tesznek hozzá, és nem is vesznek el semmit a gyümölcsből – ez csak természetes almalé. Semmi káros kémiai anyag, semmi adalékanyag, semmi tartósító, semmi íz fokozó – ez „csak” almalé.
A gyümölcslevek mellett természetesen étkezési alma is kapható a fóti lerakatban.
További információ: www.almanedu.hu
Elérhetőségük Fóton :0670/6221668


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése